Börja rida

Gillar man hästar bör man givetvis börja rida eller börja med någon annan form att hästsport, som till exempel trav eller liknande. Just ridning ska vi titta lite närmare på i den här artikeln.

2836656-couple-riding-in-the-countryside

Är man intresserad av att börja rida är det enklaste sättet att kontakta närmaste ridklubb. Runtom i landet från Ystad i söder till Kiruna i norr finns över 1 000 olika ridklubbar, som erbjuder olika typer av verksamheter. Dock är intresset för att rida stort, vilket gör att man i vissa fall kan få stå i kö för att kunna bli medlem i en ridklubb.

Ett alternativ om man har resurser och möjlighet vill säga är givetvis att anlägga en helt egen ridbana, vilket har den fördelen att man kan träna precis hur mycket man vill.

Vill man rida krävs så klart också en del utrustning, som ridbyxor, ridstövlar och givetvis ridhjälm, som är det allra viktigaste. Ett bra tips om man inte vill lägga ner alltför mycket pengar på utrustning är att köpa begagnat. På ridklubben finns säkert många som vill sälja sina gamla grejer. Se bara till att de är i bra skick, framför allt om det handlar om en hjälm.

Hur mycket kostar det då att börja rida är det nog många som undrar. En vanlig ridlektion för nybörjare kostar från 300 kr och varar normalt sett mellan 45 minuter och en timme. En annan variant, som också är den vanligaste är att man betalar för en hel termin, vilket innebär att man rider en gång i veckan. Detta kostar någonstans mellan 3 000 kr och 4 000 kr.

Huvuddelen av informationen i den här texten är hämtad från den här artikeln.