För dig som hundägare

Som hundägare så gäller det att mans er till så att man har allt som man behöver för att klara av att sköta om och ha hund. För dig som hundägare så finns det massor med tips för hur du bäst sköter om din hund och får den att bli en del av familjen. Det gäller att lära hunden vilka regler som gäller hemma hos just er.

När ni skaffar er valp så kan det finnas anledning att gå på valpkurs tillsammans. Och det är inte bara för att valpen ska få lära sig en massa saker utan även du som husse och matte. Det är nästa viktigare att ni lär er hur ni ska hantera er hund. Det är när hunden är valp som ni lägger grunderna för de resterande år som ni kommer att få tillsammans. Det är viktigt att lära hunden att gå i koppel så hitta något passande koppel till er hund.

Även om er hund går lika bra tillsammans med er så finns det en lag som säger att hund måste under extra uppsikt under perioden 1 mars till och med 20 augusti. Då är det en fördel att koppla hunden så man får den kontroll man vill över hunden även om det kommer in vid inkallning. Det kan vara för hänsyn till andra som man också kopplar hunden då man är ute på promenad. Du har ju ingen aning om hur pass rädd för mötande personer är.