Sveriges 3 bästa travkuskar genom tiderna

Stig H Johansson

Stig H Johansson har haft stora framgångar under sina år som travtränare och kusk och han är den absolut största i Sverige genom tiderna. Det var år 2002 som Stig, tillsammans med hästen Victory Tilly skrev travhistoria. Det gjodrs på Meadowlands i New Jersey där han vann storloppet Mat Ray Trot på 1.08,9a/1609m, 1,09-vallen sprängdes för första gången i historien.

Stig H Johansson har vunnit över tusen lopp inom rikstoton (V65 och V75) och han har  sammantaget kört in över en halv miljard kronor i prispengar.

 Sören Nordin

Sören Nordin föddes 1917 i Hälsingland. Han var tillsammans med sina tre bröder och sin far duktiga travtränare. Sören tog sin första seger i Gävle 1934 och sin sista i Italien 1999. Detta innebär att hans karriär varade i hela 65 år och har bland annat innefattat 12 svenska mästerskap och 20 Solvalla – championat. Sören var den första svenk som vann Prix dÀmérique med sin dåvarande häst Scotch Fez. Sören Nordin blev 2007, tillsammans med Ulf Thoresen den förste att bli invald i Travets Hall of Fame.

Jimmy Takter

Jimmy flyttade till USA för 28 år sedan och har där utsetts till Nordamerikas främste travtränare 3 gånger. Har har vunnit väldigt många storlopp både i USA och i Europa, de som sticker ut mest på Svensk mark är Elitloppet med hästen Moni Maker 2000.